20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

НОВО: Лазерна БИОСТИМУЛАЦИЯ

НОВО: Лазерна БИОСТИМУЛАЦИЯ

Как да спасите краката си от трудно зарастващи рани?

ОН КЛИНИК внедри нов за България метод ЛАЗЕРНА БИОСТИМУЛАЦИЯ на лечение на трудно зарастващи рани

Подходящо при проблеми при:

  • рани при диабетно стъпало
  • варикозни рани,
  • атонични рани 
  • хирургични рани
  • рани от изгарания

При тях се наблюдава разрушаване на тъканите. Образуването им най-често е в резултат на:

  • протичащ инфекциозно-възпалителен процес;
  • лошо кръвоснабдяване в областта на раната;
  • съпътстващи тежки заболявания – диабет, злокачествени образувания, имунодефицит, авитаминоза;
  • неправилна хирургическа обработка на раната.


Усложненията, които възникват, поразяват кръвоносните съдове и това превръща лечението в изключително сложен и продължителен процес. Какъв е критерият за определяне на тежестта на раната? В случай, че в продължение на 8 седмици, въпреки приложена адекватна терапия, раната не проявява тенденция към зарастване, то тя се смята за хронична. Лечението в ОН КЛИНИК е подходящо при всички видове хронични рани. Чрез него се възстановява балансът и се постига удовлетворителна чистота на кожата, създава се стерилност в раната, кръвоснабдяването се подобрява, стимулира се регенерацията на кожата. За нормалното зарастване на раната са необходими няколко условия: стерилност на повърхността, краищата на раната да са в максимална близост, възможност на кожата да се възстановява. Ако тези условия отсъстват, зарастването на раната се затруднява.

Възпаление на раната, предизвикано от инфекция, възпрепятства синтеза на нови клетки в кожата. Това от своя страна влошава кръвоснабдяването  в областта на раната и потиска имунитета, който се бори с попадналата в раната инфекция. Затова се препоръчва лечението на трудно зарастващите рани да протича съвместно с лечението на основното заболяване. Наличието на болка и продължаващото увреждане на тъканите се приемат като сериозен показател за задълбочаване на проблема.

Лечението, което се прилага в ОН КЛИНИК е по утвърден метод, в синхрон с последните достижения на медицината. То води до частично или пълно зарастване на раната. Прегледът, който се извършва, включва измерване на дължина, ширина, дълбочина, окръжност и изчисляване на прощ и обем. С помощта на доплерово изследване се определя чувствителността на съдовете. Тези параметри са главни индикатори за начина и  степента на зарастване на раната, за нейната гранулация и епителизация. 

 Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.