20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Хемороидите най-често засягат хората със седящи професии

Хемороидите най-често засягат хората със седящи професии

Хемороидите са сред най-разпространеното страдание при хората със седящи професии.

Проктолозите са на мнение, че ок. 70% от възрастното население рано или късно се сблъскват с хемороидалните симтоми, а при седящата работа вероятността да се сдобиете с хемороиди се увеличава. При тези, които прекарват работния си ден в седнало положение, между стола и тялото се образува топлинен компрес, който води до застой на кръвта в тазовите органи. Застоят в хемороидалните вени и запекът са основни  причинители на печално известното заболяване - хемороидите.

За хемороидалната болест са характерни: кръвотечение при изхождане; сърбеж; дискомфорт в областта на аналния канал; усещане за чуждо тяло; „излизане” на възлите от дебелото черво; болка при дефекация, при ходене или в седнало положение. Всички тези неприятни усещания обикновено са признаци за наличие на хемороиди – варикозно разширение на вените на дебелото черво. В някои случаи обаче те  могат да бъдат предизвикани и от други заболявания на аналния канал – анални фисури, фистула, папиломи. Затова е важно при първите тревожни симптоми да посетите лекар-специалист, който еднозначно да установи какъв точно е проблемът. ОН КЛИНИК е специализирана в неоперативно премахване на хемороиди и анални фисури.

Ако имате неприятни усещания в аналната област, не се колебайте - запишете час за проктолог в ОН КЛИНИК и се разделете с хемороидите!

В масовото съзнание е прието да се мисли, че заболяването е интимно и за него не се говори на всеослушание. Оттук и проблемът с недостига на информация, напразни тревоги, страх пред уж „неизбежната” операция...

Вместо да се обърнат към квалифицирана помощ, болните често се занимават със самолечение. Опитите да се справят с хроническото заболяване с народни средства или лекарства от аптеката не водят до истинско избавление от проблема. Премахването на неприятните усещания не е целта при лечението на хемороидите.

Вече съществуват съвременни методи за лечение на хемороиди без операция, без болка и без хоспитализация. Международната медицинска верига ОН КЛИНИК е разработила изключително ефективна методика, която се прилага в цял свят. Методиката е комбинирана. Тя води до изсъхване и отпадане на хемороидалния възел като не остава след себе си повърхностна рана. По този начин се постига „мумифициране на възела” и неговото „отмиране”. През всички тези дни пациентът не се откъсва от ежедневието си. Единствените ограничения са по отношение на пикантните храни, алкохола и вдигането на тежести. Звучи прекалено лесно, нали? И наистина може да бъде – всичко зависи от вас.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.