20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

При псориазис не се отчайвайте! Има изход

При псориазис не се отчайвайте! Има изход

Лечението на ОН КЛИНИК води до дълготрайно облекчение

Милиони хора в цял свят живеят с кожа, върху която удобно се е настанил псориазисът – хронично заболяване, при което тялото се покрива с белезникави люспи, а под тях зоната е зачервена и възпалена. В повечето случаи раздразненията са симетрично разположени - по колене, лакти, гърди. В по-тежките случаи заболяването се пренася и върху ставите.

Причината за образуването на люспите се крие в забързаното делене на клетките. Ако нормално пълната подмяна на епидермиса (горния слой на кожата) отнема около 28 дни, при страдащите от псориазис това време е съкратено почти 7 пъти. Така се получава натрупване на слоеве мъртви клетки, чието отделяне произтича под формата на втвърдени люспи – от една страна, забележимо за околните, а от друга с неприятни усещания за страдащите като сърбеж, дразнене, сухота.

Псориазисът оставя отпечатък не само върху кожата, но и върху психологическото състояние на страдащия. Заболяването не е животозастрашаващо, но създава огромно чувство за дискомфорт – ограничава сериозно избора на дрехи, прическа, ежедневни дейности. Псориатично болните се притесняват от външния си вид и намаляват драстично социалните си контакти.

Все още се търсят факторите, които провокират заболяването, но безспорно главен сред тях е генетичната обремененост. При родители с псориазис рискът от предаване на заболяването върху децата е огромен. Първите възпаления по кожата обикновено се появят след силно емоционално преживяване, кожна травма, инфекциозно заболяване, ендокринни нарушения, изменения в имунната система, нарушена обмяна на веществата, чернодробно заболяване, стомашни проблеми.

Дерматолозите различават 3 фази на развитие: прогресираща, стационарна и регресивна

При първата фаза е характерно поява на възпалението най-често на мястото на срязване, ухапване или триене. Стационарната фаза настъпва след около 2-4 седмици – поразеният участък се покрива обилно с люспи. При регресивната фаза настъпва облекчаване на състоянието, при което кожата се успокоява, люспенето намалява, зачервяването изчезва. Този период може да трае месеци. За пълно излекуване, за съжаление, все още е невъзможно да се говори, т.к. медицината към момента не е открила лечение за проблема. Целта на страдащите е да достигнат до състояние на ремисия, или затишие на заболяването, което може да продължи години.

ОН КЛИНИК – международен медицински център с над 130 филиала в цял свят – разполага с уникално лечение на основата на кал, соли и минерали от Мъртво море и без съдържание на хормони и имуносупресори

Най-важното е, че препаратите съдържат само натурални продукти, не водят до привикване и могат да бъдат прилагани по-продължително време без риск от вреда за организма. Самото лечение се провежда в домашни условия, което е максимално удобно за пациентите. Видим резултат се наблюдава след втората седмица на употреба като кожата постепенно се изчиства от наслоените мъртви клетки. Чиста кожа само след 2 седмици без използване на хормони – заслужава си!Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.