НОВО в ОН КЛИНИК - ЛАЗЕРНА БИОСТИМУЛАЦИЯ SMART SG за зарастване на рани

При псориазис не се отчайвайте! Има изход

При псориазис не се отчайвайте! Има изход

Лечението на ОН КЛИНИК води до дълготрайно облекчение

Милиони хора в цял свят живеят с кожа, върху която удобно се е настанил псориазисът – хронично заболяване, при което тялото се покрива с белезникави люспи, а под тях зоната е зачервена и възпалена. В повечето случаи раздразненията са симетрично разположени - по колене, лакти, гърди. В по-тежките случаи заболяването се пренася и върху ставите.

Причината за образуването на люспите се крие в забързаното делене на клетките. Ако нормално пълната подмяна на епидермиса (горния слой на кожата) отнема около 28 дни, при страдащите от псориазис това време е съкратено почти 7 пъти. Така се получава натрупване на слоеве мъртви клетки, чието отделяне произтича под формата на втвърдени люспи – от една страна, забележимо за околните, а от друга с неприятни усещания за страдащите като сърбеж, дразнене, сухота.

Псориазисът оставя отпечатък не само върху кожата, но и върху психологическото състояние на страдащия. Заболяването не е животозастрашаващо, но създава огромно чувство за дискомфорт – ограничава сериозно избора на дрехи, прическа, ежедневни дейности. Псориатично болните се притесняват от външния си вид и намаляват драстично социалните си контакти.

Все още се търсят факторите, които провокират заболяването, но безспорно главен сред тях е генетичната обремененост. При родители с псориазис рискът от предаване на заболяването върху децата е огромен. Първите възпаления по кожата обикновено се появят след силно емоционално преживяване, кожна травма, инфекциозно заболяване, ендокринни нарушения, изменения в имунната система, нарушена обмяна на веществата, чернодробно заболяване, стомашни проблеми.

Дерматолозите различават 3 фази на развитие: прогресираща, стационарна и регресивна

При първата фаза е характерно поява на възпалението най-често на мястото на срязване, ухапване или триене. Стационарната фаза настъпва след около 2-4 седмици – поразеният участък се покрива обилно с люспи. При регресивната фаза настъпва облекчаване на състоянието, при което кожата се успокоява, люспенето намалява, зачервяването изчезва. Този период може да трае месеци. За пълно излекуване, за съжаление, все още е невъзможно да се говори, т.к. медицината към момента не е открила лечение за проблема. Целта на страдащите е да достигнат до състояние на ремисия, или затишие на заболяването, което може да продължи години.

ОН КЛИНИК – международен медицински център с над 130 филиала в цял свят – разполага с уникално лечение на основата на кал, соли и минерали от Мъртво море и без съдържание на хормони и имуносупресори

Най-важното е, че препаратите съдържат само натурални продукти, не водят до привикване и могат да бъдат прилагани по-продължително време без риск от вреда за организма. Самото лечение се провежда в домашни условия, което е максимално удобно за пациентите. Видим резултат се наблюдава след втората седмица на употреба като кожата постепенно се изчиства от наслоените мъртви клетки. Чиста кожа само след 2 седмици без използване на хормони – заслужава си!Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2023 "Он клиник - България"
Всички права запазени.